I Femicide Watch udgiver vi løbende mindre litteraturreviews og analyser af vores dataindsamling.

MINIANALYSE AF DANSKE FEMICIDES 2022

I vores kortlægning af drab på kvinder i 2022 kan vi konkludere, at en kvinde blev dræbt hver måned, men vores rapport viser også at vi kan forebygge drab. Vi skal som samfund blive bedre til at læse advarselssignaler og risikoindikatorer, som f.eks. destruktiv jalousi og kontrollerende adfærd, for at kunne forebygge volden (2024).

ET INTERNATIONALT LITTERATURREVIEW AF INTIMATE PARTNER HOMICIDE (IPH) OG INTIMATE PARTNER VIOLENCE (IPV) OG EN ANALYSE AF DOMSAFSIGELSER I DANSKE DRABSSAGER

I rapporten har vi udført den sammenligning, og resultaterne er slående. Der er tre særlige centrale parametre, hvorunder de danske IPH-tilfælde afviger fra den internationale forskning (2023).

KORTLÆGNING OG ANALYSE AF DANSKE FEMICIDES 2000-2021

Center for Voldsforebyggelse har i 2021 kortlagt 240 femicides i perioden 2000-2021. Analysen viser, at mænd står bag langt de fleste femicides, mens jalousi er det hyppigste drabsmotiv. Disse fund understreger vigtigheden af at forebygge kønsbaseret vold, før det ender i drab (2021).

LITTERATURREVIEW OM PARTNERDRAB I DANMARK 1933-2017

Vi har lavet et litteraturreview om drab i Danmark med fokus på partnerdrab, der er en type af femicides. Her sætter vi fokus på, at mange former for femicides ikke kan aflæses i de tilgængelige drabsstatistikker i Danmark (2019).